Zájezd do Francie a Velké Británie

Zájezd do Francie a Velké Británie

Druhý květnový týden vyrazilo 60 poznání chtivých cestovatelů z naší školy na zahraniční zájezd do Paříže a na zajímavá místa Velké Británie. Během 5 náročných dní jsme s dětmi prochodili Paříž křížem krážem a viděli všechno, co se v Paříži za jeden den pěšky dá stihnout, počínaje katedrálou Notre Dame, přes Louvre a tuilerijské zahrady, Vítězný oblouk, Invalidovnu a konče výjezdem na Eiffelovu věž. Paříž všem učarovala. Opravdu náročné putování jsme zakončili noclehem v hostelu F1 v Calais.

Delší část zájezdu byla věnována ostrovní zemi. Zavítali jsme do univerzitního Oxfordu, magického Stonehenge, kde nás neminul pořádný anglický déšť, historického Salisbury s úchvatnou katedrálou a nemohli jsme vynechat hlavní město ostrovů.  Pulzující metropole byla pro děti další zkouškou, zejména rušné londýnské metro, které jsme k přesunům mezi nejznámějšími památkami hojně využívali. Nejvíce se žákům líbilo na Londýnském oku, odkud měli metropoli jako na dlani se všemi dominantami v čele s Big Benem. Velice zajímavý byl pohled na město z řeky při hodinové plavbě po Temži, kdy jsme slavný Tower Bridge mohli obdivovat z nezvyklého úhlu.

Stále ještě vstřebáváme dozvuky vydařeného zájezdu a pomalu se již začínáme těšit na příští rok, kdy nás paní učitelky vezmou zase do jiné evropské metropole.