Výlet VI. B do Rožnova p. R.

Výlet VI. B do Rožnova p. R.

Ve dnech 13. až 15. června 2024 se žáci 6. třídy vydali na školní výlet do Rožnova pod Radhoštěm. Třídenní výlet byl plný dobrodružství, zábavy, a zahrnoval spaní pod stanem, návštěvu skanzenu a výšlap na Pustevny.

Do kempu v Rožnově jsme přijeli ráno a úkol zněl jasně: Postavit stan do 10 min.! Jelikož žáci doma trénovali, tak to všichni stihli 😊. Dál nás čekala návštěva Valašského muzea v přírodě, známého také jako rožnovský skanzen. Děti měly možnost prozkoumat tradiční valašskou architekturu, poznat život našich předků a dozvědět se více o historii a kultuře Valašska. Den jsme zakončili koupáním v bazénu. Kdo nevlezl do studené vody, hrál fotbal, badminton a velký úspěch měla schovka.

Druhý den nás čekal výlet na Pustevny a hlavním cílem byla Stezka Valaška, unikátní vyhlídkový chodník mezi korunami stromů. Stezka Valaška nabízí panoramatické výhledy na okolní krajinu a je oblíbenou turistickou atrakcí. Děti se vydaly na procházku po stezce, která je dlouhá přibližně 600 metrů a vede lesem ve výšce až 15 metrů nad zemí. Na stezce se nachází několik plošin, které poskytují úžasné výhledy na Beskydy, Valašsko a Javorníky. Největší atrakcí je však 22 metrů vysoká věž s prosklenou podlahou, která nabízí 360stupňový výhled. Atraktivní pro nás byly interaktivní prvky, jako jsou lanové mosty a houpačky. Po návratu zpět do kempu nás čekal bazén. Večer jsme zakončili opékáním špekáčků. Výlet byl super a už se těšíme, až pojedeme příští rok.