European Money Quiz 2024

European Money Quiz 2024

V pátek 22.3.2024 se uskutečnilo národní kolo soutěže European Money Quiz 2024, pořádané Českou bankovní asociací. Z naší školy postoupily čtyři dvoučlenné týmy tříd 8. a 9. ročníku ve složení Ondřej Kaďorek a Patrik Pěcha z VIII.A, Ondřej Slováček a Michal Schlehr z VIII.B, Michal Steiger a Michal Dočkal jako náhradník za nepřítomného Matyáše Bezslezinu z IX.A a Antonín Tomeček s Dušanem Krajčovičem z IX.B

Po úvodní instruktáži přes kanál YouTube obdrželi žáci PIN pro přihlášení do testu na platformě Kahoot! a pustili se do souboje s několika stovkami soupeřů.

Do národního kola se kvalifikovalo 415 týmů, všemi otázkami prošlo 369 z nich. Pro celkové bodové hodnocení byla rozhodující nejen správnost odpovědí, ale také rychlost – každá vteřina přemýšlení znamená bodovou ztrátu. Všechny naše týmy zabojovaly a tři ze čtyř se umístily v první polovině výsledkové listiny, Nejlépe si vedla dvojice Tonda Tomeček a Dušan Krajčovič z IX.B, která skončila na 90. místě v rámci celé ČR.

Všem našim finalistům děkujeme za reprezentaci školy a projevené znalosti, které se jim v dalším životě a péči o vlastní finanční prostředky budou hodit.