Vzdělávání pedagogů v angličtině a nových výukových metodách v jazykové škole Bels na Maltě

Vzdělávání pedagogů v angličtině a nových výukových metodách v jazykové škole Bels na Maltě

 

       V rámci projektu Erasmus+ se s 9 kolegyněmi zúčastnila dvoutýdenního jazykového kurzu angličtiny na Maltě. Kurz se konal o prázdninách v době od 12.8. do 25.8.2023. v jazykové škole Bels ve městě St. Paul‘s Bay. Poloha hotelu byla výborná, jen 5 minut pěšky od školy. Ubytování bylo na dobré úrovni a snídaně ve formě bufetů byly pestré.
     Před odjezdem na kurz jsme všechny absolvovaly rozsáhlý písemný test, podle jehož výsledků jsme byly rozděleny do jednotlivých skupin dle dosažené jazykové úrovně. Dopolední výuka probíhala ve dvou dvouhodinových blocích, zaměřovala se hlavně na gramatiku, rozvoj slovní zásoby a poslechu a odpoledne jsme ještě 2 hodiny konverzovaly na různá témata a ztrácely ostych z mluvení. Učitelé byli velmi příjemní a vstřícní. Naši spolužáci pocházeli z různých zemí a světadílů. Díky nim jsme poznaly i kultury různých národů a mohly jsme porovnat výslovnost anglického jazyka. Na závěr každého týdne jsme psaly test. Byly jsme zkrátka ve škole se vším všudy.
     Volný čas jsme využívaly k relaxaci, poznávání Malty a k přípravě do školy. O víkendech jsme si prohlédly ostrovy Gozo a Comino, historické budovy v hlavním městě Malty Vallettě a zajímavé památky ostrova. Během pobytu jsme také měly štěstí na termín pobytu a zažily jsme i Letní karneval v Bugibbě, části St. Paul’s Bay, kde jsme bydlely.
     Ostrov Malta je plný historických památek. Lidé jsou příjemní a ochotní pomoci při překonávání jazykové bariéry.
     Myslím si, že pobyt byl pro všechny velmi přínosný. Vědomosti, které jsme zde získaly, se budeme snažit v co největší míře předat našim žákům.

  Lenka Přemyslovská