Škola v přírodě na Dolní Moravě

Škola v přírodě na Dolní Moravě

V pondělí 19. června se žáci 4. a 5. tříd rozjeli na čtyřdenní pobyt na Dolní Moravu. Po příjezdu na penzion Terezka jsme si dali oběd a ubytovali se. Celé odpoledne jsme strávili v Adrenalinovém a lanovém parku, kde si děti porovnaly své síly a mnozí překonali i strach z výšky. Následně si vyzkoušeli lezeckou stěnu a letní tubing. První den jsme zakončili skvělou večeří a sportovními aktivitami na multifunkčním hřišti.

2. den

V úterý jsme se vydali na celodenní výlet. Trasa vedla prudkým kopcem podél sjezdovky k Stamichmanově štole, kde nás čekala jedinečná interaktivní hra. Žáci pomocí aplikace pomohli skřítkům Babušákům ochránit poklad. Po objevení pokladu jsme se vydali na chatu Marcelku, kde jsme poobědvali. Po krátkém odpočinku si děti užily spoustu zábavy v Mamutíkově zážitkovém parku. Celý skvělý den vám přiblíží pár krásných fotografií…

3. den

Dnešní den byl plný zážitků a adrenalinu. Lanovkou jsme vyjeli ke Stezce v oblacích, pak jsme došli na nejvyšší vrchol stezky, kde si děti připadaly opravdu jako v oblacích. Oběd jsme si vychutnali na chatě Slaměnka. Prošli jsme se po nejdelším visutém mostě pro pěší na světě, který propojuje dva odlehlé horské hřebeny. Během procházky jsme se ocitli až 95 metrů nad hlubokým horským údolím.  Celodenní výlet jsme zakončili na Mamutí horské dráze, která je 3 km dlouhá, a je nejdelší v Česku.