Soví podzimní den

Soví podzimní den

Celý týden jsme si povídali o zvířátkách, která se chystají k zimnímu spánku, ale i o těch, která s námi přezimují a jak jim můžeme my lidé přes zimu pomáhat. Děti na zvířátka myslely a nanosily jablíčka, mrkve, kaštany a různá semínka.

Sychravé podzimní počasí nás ve ŠD u Soviček naladilo na to, abychom si udělali příjemný den. Po obědě jsme si udělali pohodlí, přečetli jsme si příběh o ježkovi, který se uložil k zimnímu spánku omylem do jiného pelíšku a také o ježkovi, kterému musela veverka pomoci připravit se na zimu. Znovu jsme si zopakovali, co jsme si zapamatovali o zvířátkách na podzim. V encyklopediích jsme si vyhledali další zajímavosti a zahráli jsme si hru na uspávání zvířátek. Zazpívali jsme si ukolébavku pro zvířátka – „Halí, belí, zvířátka“ a splnili jsme několik vědomostních a dovednostních úkolů – zvířecí sudoku, puzzle a pracovní list. Za naši píli a snahu na nás čekal teplý čaj, který jsme si mohli vylepšit sušenými brusinkami, medem či cukrem. K čaji jsme pojídali perníčky, sušenky a sušené ovoce a bylo nám spolu hezky…

Poté jsme se vydali ven nasypat ptáčkům do krmítka semínka a zahráli jsme si hru „Na jelena“. Jakmile bude příznivé počasí vydáme se do krmelce přilepšit zvířátkům, ať mají také hezký den a zamlsají si.